1. Ce sunt lichenii stabilizati?
Lichenii, sunt plante naturale, asemanatoare muschilor de la noi. Sunt numiti stabilizati, pentru ca au fost trecuti printr-un proces de stabilizare al cresterii.
2. De ce au diferite culori?
Culoarea lor naturala este alba. In momentul procesului de stabilizare, care prevede punerea lichenilor intr-o solutie, moment in care se toarna si pigmentul de culoare, pe care lichenii in trag prin radacina. In acest fel lichenii au exact culoarea pe care o vedeti, atat in exterior cat si in interior.
3. Lichenii sunt vii si daca sunt vii cum si cat traiesc?
Da, lichenii sunt vii si traiesc pana la aproximativ 15 ani. Ei se hranesc cu umiditatea din incaperea in care sunt pusi.
4. Au vreun beneficiu acesti licheni sau sunt doar frumosi?
Lichenii au chiar mai multe beneficii. Mai sunt numiti si Purificatori de aer Naturali, ei avand abilitatea de a stabiliza umiditatea din incapere, mentinand o umiditate optima pentru aerul inspirat de noi si ajutand la oxigenarea corecta si sanatoasa a creierului, acest lucru ne confera o stare de liniste si o gandirea mai puternica. Ne scapa de probleme de mucegai/igrasie din incapere, stiind ca acesta apar din cauza umiditatii in exces, dar sunt si extraordinari izolatori fonici. Pe langa toate acestea este si un higrometru natrual, pentru ca incep sa se intareasca la o umiditate mai mica de 30%, dar acest lucru ne ajuta sa luam masuri, pentru ca la o umiditate atat de mica plamani nu reusesc sa oxigeneze creierul corec.
5. Cum trebuie ingrijiti lichenii stabilizati?
Nu trebuie ingrijiti de niciun fel, stiu sa isi poarte singuri de grija. Sunt antistatici, asa ca nu trebuie sa ne batem capul cum ii curatam. Nu trebuie udati/stropiti cu apa, isi trag ei singuri umiditatea de care au nevoie, expceptie facand daca scade umiditatea din incapere sub 30%.
Trebuie avut totusi grija pentru ca in bataia razelor solare, in bataia vantului sau in incapaeri cu aer conditionat, acestia se intaresc pana la nivelul in care devin casanti neputand sa isi foloseasca abilitatea de a se hrani cu umiditatea din aer, dar tot nu mor, pentru ca in momentul in soarele dispare, vantul se opreste, sau aerul conditionat este oprit, ei incep treptat sa se hraneasca pana cand reusesc sa devina din nou pufosi.
Suport clienti Luni - Vineri 09:00-17:00 timp de raspuns maxim 2 ore
0746963349 contact@nebuniacadourilor.ro